La necessitat d’establir ponts i construir alternatives

altern

 

La desigualtat social i econòmica entre persones humanes creix dia rere dia. Vivim enmig d’un sistema autodestructiu que provoca misèria i que, poc a poc, ha generat un canvi climàtic que situa la Terra al límit de la seva existència. Un model productiu i reproductiu que incentiva la dominació de l’home envers la dona. El mar s’ha convertit en un espai de mort de les persones que fugen de la pobresa dels seus països i estem rodejats de guerres teledirigides des de quarters generals ideats per la indústria militar. I nosaltres no reaccionem de forma suficient. No posem el crit al cel. I sovint ni tan sols ens organitzem. Per això a Girona i a la comarca hem decidit dir prou.

Hem decidit convocar aquest Fòrum Social. Hem assumit organitzar-nos, compartir experiències i formar-nos com a tres elements centrals en la construcció d’alternatives a un capitalisme senil que, malgrat tot, cada dia abraça amb més força les nostres vides. Una abraçada que procurem desfer però bé sabem que no és cosa de la nit al dia. Hem forjat escletxes, espais cooperatius, de transformació i de solidaritat, d’economia popular, lliures de discriminacions però ens queda molt de camí per recórrer. Un camí que hem de fer plegats. Juntes perquè tot continua essent possible. També la construcció d’espais comunitaris basats en els drets humans, els principis bàsics de solidaritat i justícia i l’anhel d’una igualtat que no depengui ni de colors, ni de gèneres ni d’orígens.

Aquesta és la Girona que volem respirar. El Gironès on volem viure. Espais on des de baix siguem capaços de transformar l’entorn en dignitat. Des de la pràctica política que lluita pel dret a la informació, a l’aigua, a la cultura, a l’habitatge i a l’alimentació. Des dels somriures càlids de donar-nos les mans per fer aquest món més enllà de les cadenes de l’actual capitalisme. Reivindicant les sobiranies. Totes. Denunciant el segrest de les nostres vides, la Troika, el mercadeig de les nostres dades i la restricció dels drets conquerits amb la suor dels nostres avantpassats. Una lluita constant. Amb matisos i conviccions. Com totes. Però a la qual no podem deixar de dedicar-hi hores ni temps. De la indignació a l’acció, de la queixa a la solució, tan sols hi ha un pas, un obrir i tancar d’ulls, un dissabte d’abril on redescobrir consciències i organitzar majories populars. T’hi esperem.

Comissió organitzadora del Fòrum Social Català 2016. La inauguració del FSCAT serà a les 11h.a a l’Auditori gran.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s